Energi livets h… | Hjärnan bakom h…
Mikael Zetterström

Hjärnan bakom hjärtat

Vår pump som driver blodet runt i vår kropp kallas hjärta, många menar att hjärtat är den centrala och viktigaste delen i vår kropp. Det kan stämma till viss del, men varje del av människans kropp behövs för att vi ska kunna fungera. Hjärtat arbetar genom energi som sänds från hjärnan. Det är ett samarbete mellan dem som får människan att kunna fungera. Hjärnan är den som sänder signaler till kroppen att arbeta och detta sker för varje levande varelse som finns på vår jord. Hjärnan jämförs oftast med en dator men är detta verkligen rätt jämförelse? Energin i hjärnan får elektriska signaler att färdas blixtsnabbt genom vår kropp till de nödvändiga delarna och till de platser som ska ha informationen. Hjärnan är den del som ansvarar för att hela kroppen ska fungera ordentligt. Smärta och glädje registreras i hjärnan och förmedlar energin ut i kroppen. Är en människa lycklig eller ledsen sänds även dessa energisignaler ut utanför kroppen. Energin flödar inte från hela kroppen utan just från hjärnan och huvudet. Det är därför det är så viktigt med att leva sunt och leva lyckligt.

För mycket negativa känslor kan få hela kroppen att inte fungera som det ska. Immunförsvaret vilket skyddar oss från sjukdomar kan för en kort tid haverera och vi mår då ännu sämre. Om en händelse påverkar oss kraftigt till det sämre måste positiv energi tillföras, hur då? Kanske genom att man hittar på roliga saker tillsammans med någon, läsa en bok, se på en komedi eller bara gå ut i friska luften en stund. Det finns många knep som kan få energin att bli positiv istället för negativ. Det som händer om en människa börjar må dålig över saker är att negativ energi börjar växa och bli starkare. Den positiva energin minskar eller omformas till negativ energi. Hjärnan arbetar på högtryck vilket i sin tur leder till att negativ energi flödar omkring i människokroppen. Alla människor som träffar på denna person vilket har denna negativa energi känner då obehag. De påverkas kraftigt och blir också negativa. Givetvis finns det undantag i detta så som i mycket annat, det har oftast med att göra vilken person som drabbas. Människor som någon sade för en tid sedan är känsliga varelser. Vilket innebär att allting vi gör påverkas av den energi som kommer i mot oss utan att tänka på det. Blir vi drabbade av för mycket negativa energier kan detta förstöra hela dagen för oss. Samma sak om positiv energi på verkar oss kommer vi att vara glada under dagen och sprida denna energi vidare till andra. Människan kan påverkas så pass mycket att vi inte ser klart vilket visar hur kraftig energin är mellan människor.

Hjärtat är en stor muskel som pumpar blodet ut till kroppen, alla organ har oavsett storlek en funktion och får både syre och blod fört till sig under sitt arbete. Hur då? Genom energi från hjärnan, elektriska signaler som sänts ut för att få allting att arbeta. Detta behöver inte vi som personer tänka på själva utan sköts av hjärnan per automatik. Hjärtat väger omkring 230-350 gram och den vänstra delen vilket har en kraftigare muskulatur ska pumpa ut blodet ut i kroppen. Hjärnan skickar signaler till hjärtat att pumpa blodet vidare. Det innebär att hjärtat och hjärnan är de känsligaste delarna i kroppen. Stannar ett av dessa delar så dör man och energin lämnar kroppen för att sedan ombildas till annan energi.

Låt oss nu granska hjärnan, vars fantastiska egenskaper överträffar det mesta. Hjärnan har en mängd energi som ger kroppen kraften att fungera. Utan syre genom blodet skulle givetvis hjärnan arbeta utan att få någon som helst respons. De elektriska nervimpulser som kontrollerar blodomloppet. Varje sådan signal bidrar till att en order ges till kroppen. Den vänstra halvan av hjärnan rymmer tal, skrift, matematik och mycket sådana kunskaper. Den andra delen står för kreativitet, tolkning av ansiktsuttryck mm. Hjärnan samarbetar även internt för att koppla ihop olika viktiga detaljer med varandra. Inte minst då det gäller text till en bild vilket innebär att de båda hjärnhalvorna måste arbeta tillsammans. Det är givetvis ett samarbete med energi vilket innebär att man både kan se tårtan på bordet och äta den. Energin i hjärnan är så stark så att den kan synas utanför kroppen. Det kan vara där i från som energin strömmar ut till andra människor. Med hjälp av energi så kan också hjärnan registrera smärta, glädje, sorg och alla de känslor som vi oftast bär på.

När någon säger att det strålade om personen ifråga, så kan det faktiskt stämma. Energin kan bli så enorm att man kan se det i ansiktet. Det är också från ansiktet som man kan läsa ut om en person är irriterad eller glad.

(Klicka på ett hjärta för att sätta ditt betyg)

  Skrivblock

Skriv en kommentar

Det blir mycket roligare som medlem. Det kostar inget och går på ett kick.

  • Lägg till favoriter och bokmärken

  • Rösta och kommentera

  • Diskutera och dela skrivtips i forumet!

Registrera dig
banner_mindre

Visste du att...

...Arnljot Eggen har sagt: "Man måste skriva en hel del för att förstå vad man inte ska skriva."

Boktipset

  • 1 ♥
  • 2 ♥
  • 3 ♥
  • 4 ♥
  • 5 ♥

Lekplatsen

""

Kapitel 1 Förlag AB  |  Söder Mälarstrand 21, 118 20 Stockholm  |